Arnica: istorie, proprietăți și beneficii

Arnica: istorie, proprietăți și beneficii

 

Să aflăm ce este Arnica, istoria sa, proprietățile sale ca antiinflamator și analgezic natural util în tratamentul durerilor musculare, traumatismelor și inflamațiilor.

Arnica: clasificare
Arnica (nume științific: Arnica montana L.) este o plantă erbacee perenă din familia Asteraceae. Poate crește până la 60 cm și are o tulpină erectă, păroasă. Florile sale galben-portocalii au petale „despletite” cu un miros aromat placut.

Creste in pajistile zonelor montane si alpine, la cel putin 1000 m inaltime.

În Italia se află în Alpii Trentino, în Parcul Național Stelvio, în Val di Fassa, în Dolomiți și în Apeninii Emiliani. Arnica crește, de asemenea, în diferite regiuni ale Europei centrale, în Siberia și în zonele temperate din America de Nord.

Este o planta destul de intoleranta la caldura si din acest motiv cu greu se va vedea inflorind pe terasele sau in gradina vreunui apartament din oras. Iubește pajiștile umede de munte, pășunile și mlaștinile înalte.

Fiorii ei sunt recoltați în lunile de vară și sunt partea folosită în fitoterapie și medicina pe bază de plante. Conțin principii active care îi conferă binecunoscutele proprietăți antiinflamatorii, antimicrobiene, de calmare a durerii și au un efect stimulator asupra circulației.

Arnica: puțină istorie
Numele său derivă din grecescul „ptarmica” care înseamnă strănut / strănut datorită rădăcinilor sale și florilor care au un efect secundar.

Era necunoscut anticilor, deoarece crește doar în munți. Virtuțile sale ca remediu naturist vor fi discutate pentru prima dată în „Pe un copac” a Sfintei Ildegarda (1098-1179), o călugăriță benedictină care a indicat utilizarea sa pentru tratarea vânătăilor.

 

Va trebui să aștepte până în 150 pentru ca Arnica să fie menționată în textele medicale de la medicul și naturalistul german Theodorus Jacobus Von Bergzabern, care a descris proprietățile ei analgezice și antiinflamatorii.

Caracteristicile sale au fost de multă vreme apreciate doar de populațiile montane, care l-au considerat remediul prin excelență pentru traumatisme și fracturi. Popular este cunoscut și sub denumirea de „tutun de munte”, deoarece alpiniștii îi fumau frunzele ca tutunul.

Calitățile speciale antiinflamatorii și analgezice ale acestei plante au fost demonstrate și prin mai multe studii științifice. Printre acestea se remarcă cea a unei echipe de cercetători italieni de la Departamentul de Medicină al Universității din Verona care în „Arnica montana stimulează expresia genei matricei extracelulare într-o linie celulară de macrofage diferențiată de fenotipul de vindecare a rănilor” Nu numai că au confirmat abilitățile de vindecare. de traume, dar a aprofundat și mecanismul de acțiune la nivel celular al Arnicăi.

Arnica: beneficii și utilizări
Arnica este o plantă cu proprietăți antiinflamatorii, analgezice și antiseptice cunoscute. Util în tratamentul durerilor musculare, traumatismelor și inflamațiilor, este utilizat în preparate de diferite forme: tablete, creme, unguente, geluri, spray-uri.

Pe lângă ameliorarea durerii, favorizează vindecarea rănilor, ajută la reducerea umflăturilor și iritațiilor și la reabsorbția vânătăilor și a hematoamelor.

Este util pentru cei care practica sport si pentru cei care sufera de dureri cronice, in caz de entorse si vanatai.

 

 

De asemenea, este un ajutor valid să avem grijă de sănătatea prietenilor noștri patrupezi. De asemenea, pentru caini, pisici si cai, produsele care contin Arnica pot calma durerile musculare, durerile artritice sau durerile cauzate de efort fizic.

Pe piață există numeroase produse pe bază de Arnică și se pare că piața a dat naștere unui fel de competiție între procentele din extractul acestei plante prezente în formulări. 

Recomandarile noastre:
De peste 20 de ani, comunitatea științifică și de lucru a Union BIO a dedicat  rezultate ale studiilor și cercetărilor în domeniul fitoterapiei prin formularea de produse sigure și eficiente.

În laboratoarele noastre o actualizare constantă ne ghidează în formularea produselor, dar mai ales în sinergia dintre ingredientele de origine vegetală sporită de exclusivul nostru MATRIX UB®, marcă înregistrată, extract din măslin, rod al cercetării științifice a Union BIO, care întărește și consolidează proprietățile formulărilor.

EQUITRAUMA si TRAUMA PLUS

După efort fizic este întotdeauna bine să ajutăm calul să facă unul bun să se răcească și pentru a face acest lucru putem folosi masaje cu produse pe bază de Arnică. EQUITRAUMA  si TRAUMA PLUS acesta din urmă este îmbogățit cu prezența Ghearei Diavolului, dopaj și deci nu trebuie folosit înainte de o competiție - sunt formule în geluri bogate în ingrediente active cu acțiune antiinflamatoare care pot fi folosite înainte și după lucru pentru a reduce acumularea de acid lactic și facilitează răcirea mușchilor.

În urma unui traumatism suferit de cal, un hematom care provoacă umflături, dureri și pierderea funcției părții afectate. Gelurile noastre sunt utile și în aceste cazuri și pentru a susține bunăstarea cailor de muncă, bătrâni, de trekking, pentru hipoterapie și ori de câte ori doriți să oferi ușurare.

 

***** 

 

Înapoi la blog

Scrieți un comentariu

Rețineți: comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.