Osteoartrita și probleme ale tendonului

Osteoartrita și probleme ale tendonului


Sezonul umed și rece aduce cu sine crize crescute de osteoartrita și leziuni ale tendonului.
Acest lucru poate fi foarte dureros pentru cai. Caii tineri sunt, de asemenea, din ce în ce mai afectați de această problemă.
Cauzele pot fi foarte diferite, de la răni la creșterea incorectă, hrănirea incorectă, prea puține exerciții, reproducere, tensiune musculară pe termen lung și posturi de protecție, prea puține exerciții fizice, supraponderalitate, încordare mare sau pur și simplu legate de vârstă.

Este osteoartrita cu adevărat ireversibilă?


Acum știm că, cartilajul se poate regenera atâta timp cât materialul cartilajului este încă prezent. Singurul lucru important este că uzura nu este mai mare decât acumularea.
Un aport echilibrat de nutrienți este, de asemenea, esențial.
La caii mai în vârstă, când mobilitatea devine din ce în ce mai limitată, matricea cartilajului se dizolvă și celulele cartilajului mor pe termen lung.
Prin urmare, este important, chiar și la caii mai în vârstă, să-i ții mereu în mișcare – după deviza: „Dacă te odihnești, ruginești”.

Cum pot susține articulațiile și tendoanele?


Produsul nostru ARTHROVIT conține hidrolizat de colagen de înaltă calitate, glucozamină vegană și MSM pentru a furniza în mod optim sistemul musculo-scheletic al cailor. Evităm umpluturile inutile și, prin urmare, ARTHROVIT este, de asemenea, fără cereale și fără zahăr. Acest lucru a fost deosebit de important pentru noi, deoarece mulți cai mai în vârstă, care sunt mai predispuși la boli metabolice, cum ar fi boala Cushing, sunt hrăniți cu ARTHROVIT în mod regulat sau permanent.Ce conține ARTHROVIT și cum funcționează ingredientele?

Hidrolizatul de colagen este un element structural important al oaselor, cartilajului și țesutului conjunctiv și îi conferă elasticitate. Glucozamina permite formarea oaselor și cartilajelor, copitelor, părului și a altor țesuturi ale corpului. Glucozamina stimulează celulele cartilajului să producă colagen și normalizează metabolismul cartilajului. De obicei, glucozamina este extrasă din oase de rechin sau din scoici de crustacee, dar SanoVet folosește alternativa vegană, care este extrasă din ciuperci. MSM (metilsulfonilmetan) este un compus organic al sulfului care poate avea proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. Este folosit în principal ca supliment alimentar pentru boli ale sistemului musculo-scheletic, cum ar fi osteoartrita și probleme ale tendonului.


Potrivit FEI, ARTHROVIT nu este relevant pentru dopaj.

Pentru sprijinirea combinată a articulațiilor, tendoanelor și construcției musculare, după cum poate fi necesar după o leziune a tendonului, de exemplu, vă recomandăm ARTHROBOL. Combină cele mai bune proprietăți ale ARTHROVIT și SANOBOL într-un singur produs.

Înapoi la blog

Scrieți un comentariu

Rețineți: comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.